Cumhuriyet'in ilanı ile kadınlarımız çok önemli siyasi, hukuki ve sosyal haklar elde etmişler ve bunun sonucunda da toplumsal alanda görünebilir olup, çalışma hayatına katılabilmişlerdir. 5 Aralık 1934'te Anayasamızda ve seçim kanunumuzda yapılan değişikliklerle Türk Kadınları Milletvekili Seçme ve Seçilme Hakkını elde etmişlerdir. Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının verilmesini kutladığımız bugün, maalesef kadının en temel insan hakkı olan yaşam hakkının elinden alındığı bir süreci yaşamaktayız. Kız çocuklarının kesintisiz laik eğitim alması, kadın istihdamını artıracak politikalar üretilmesi, erken yaşta evlenmelerle etkin mücadele edilmesi, kadına yönelik şiddet ve istismarın önüne geçilmesi gibi kadın-erkek eşitliğini sağlamaya yönelik adımların hızla atılması dileğiyle kadın meslektaşlarımızın ve tüm kadınların 5 Aralık Kadın Hakları Günü’nü kutluyor, Giresun Barosu olarak kadınlarımızın her daim yanlarında olduğumuzu Kamuoyuna Saygıyla Bildiriyoruz.

Tarih : 5.12.2021