Av. ÖMER EŞGÜNOĞLU saldırı   GİRESUN  Barosuna kayıtlı, Merkez ilçemizde avukatlık yapmakta olan değerli meslektaşımız  Av. ÖMER EŞGÜNOĞLU, dün yani 16.06.2009 günü öğle sıralarında görevi başında Giresun Ağır Ceza Mahkemesinin duruşma kapısında güvenliği sağlayan polis memurları tarafından tartaklanmıştır. Meslektaşımız girmiş olduğu davanın zaptını almak üzere duruşma salonuna yöneldiğinde, polis memurlarınca engellendiğinde Avukat olduğunu belirtmesine rağmen ısrarla kendisinden kimlik göstermesi istenmiş oluşan ortamda arkadaşımızın kimlik göstermesine fırsat dahi tanınmadan kendisine yönelik tartaklama ve sürükleme olayı gerçekleşmiştir. Avukatların görev yaptığı yüce mekan olan Adliye’de bir önceki duruşmadan çıkmış ve görevlilerce görüldüğü mutlak olan bir Avukat’tan ısrarla kimlik sorulması kadar mantıksız ve iyi niyetten uzak bir girişim  olamaz. Menfur saldırıyı yapan ve görevleri asayişi sağlamak olan polis memurlarının adeta böyle bir anarşiyi yaratmalarını GİRESUN BAROSU OLARAK ŞİDDETLE KINIYORUZ. Daha 10.06.2009 günü Manisa barosuna kayıtlı Av. Özcan AKÇİÇEK isimli bir meslektaşımızın yine davasının karşı tarafı olan bir polis memuru tarafından öldürülmesinin acısını henüz üzerimizden atamadan,  Sevgili Meslektaşımız Av. ÖMER EŞGÜNOĞLU’nun  güvenlik görevlilerince tartaklanması çok vahim bir tablodur. Bu vahim tablo, tüm yargı mensupları, güvenlik görevlileri, tüm yöneticiler ve hepimiz için düşündürücü olmalıdır. Sevgili meslektaşımıza yapılan saldırıyı Giresun Barosunun tüm üyelerine yapılmış kabul ediyoruz.İşin takipçisi olacağız ve sorumluların en ağır şekilde cezalandırması için meslektaşımızın tek yumruk olarak yanındayız. Demokratik yaşamın sürdürülebilmesinin temel koşulu olan Hukuk Devletine ve onu yaşama geçiren, kurucu unsuru olduğumuz Yargıya bütün unsurları ile hepimiz sahip çıkmalı, kollamalı ve korumalıyız. Başta Türkiye Barolar Birliği ve 78 Baromuzun bugüne kadar taviz vermediği ilkelerine inatla ve inançla sahip çıkmağa devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmamalıdır. Son bulmasını dilediğimiz bu saldırıların hiçbir şekilde bizi yolumuzdan, inancımızdan ve hedefimizden saptıramayacağını herkes bilmelidir.                                              Av.Gültekin UZUNALİOĞLU                               GİRESUN BARO BAŞKANI
Tarih : 3.12.2009