GİRESUN BAROSU MARDİN GEZİSİ Baromuz 30 NİSAN 2010 CUMA-02 MAYIS 2010 PAZAR tarihlerinde MARDİN TURU düzenlemiştir. Geziye katılmak isteyen meslektaşlarımızın (Uçak bileti temin edileceği için) 16.03.2010 SALI GÜNÜ SAAT 17:00 'YE KADAR BARO SEKRETERLİĞİMİZE BAŞVURMALARI DUYURULUR. GEZİ ÜCRETİ TOPLAM 550 TL.dir.   Tur Programımız aşağıdadır.   KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER KOMİSYONU         MARDİN Gizemi ...     Ben, Mardin kenti ... Kalker ve lavlarla bezeli, teninden başka giysisi olmayan çıplak dağların anayurdu ...Taşın ve toprağın ve doğum yerini unutmuş suların, hammaddesi alın teriyle karılmış kerpiçin ve mavi bedenli bulutların anası ...Meşe ve sakız ağacı, dişbudak, söğüt ve çınar ve kavak, bir de çayırlar süsler kapısı karanlığa kapalı göklerimi ...Gecemi ve gündüzümü, çöl ve çölleri kuşatan bozkır rüzgarları donatır ...Ayaklarımın ucunda uzanır tarihin babası Mezopotamya ...   Refik DURBAŞ   TUR PROGRAMI   1. GÜN  30 NİSAN CUMA   Saat  04.30 da Evleriniz önünden sizleri alıyoruz ve Trabzon dan 07.30 Anadolu Jet uçağı ile Ankara aktarmalı 10,30 da saat  MARDİN 'e ulaşıyoruz. 5 km dışında bulunan Mardin 'de ilk olarak, Deyrulzaferan Manastırı na gidiyoruz. 639 yıl boyunca Dünya Süryanilerinin Patriklik merkezi olan Manastır, 1937 yılında Süryani Patrikliğinin Suriye 'ye taşınmasına rağmen hala Süryanilerin Hac Merkezi olarak kabul edilmektedir. Bu muhteşem yapıyı gezdikten sonra, Öğle yemeğimizi Kaburgacı Selim Amca da alıyoruz  ve ardından, Artuklu Mimarisi Kasımiye Medresesi ne hareket ediyoruz. Akkoyunlu hükümdarı Cihangir oğlu Kasım Padişah tarafından 1502 yılında tamamlanan, günümüze kadar mükemmel yapısıyla ayakta durabilen bu medreseyi gezdikten sonra, 5. yüzyılda yapılan, 1500 yıllık kök boya ile baskı yapılmış olan perdeleri, geniş Avlusu içinde bulunan çan kulesi ile Kırklar Kilisesi ni geziyoruz. Daha sonra Artukoğulları tarafından yapılmış olan, uzun minaresi ve Taş İşçiliği bezemeleri ile aklımızdan çıkaramayacağımız, bir diğer muhteşem yapı olan Ulu Camii yi geziyoruz. Sonrasında müze kent Mardin sokaklarinda serbest zaman veriyoruz. Akşam yemeği ve konaklama 800 yıllık bir kervansaray olan ve eski Mardin mimarisini günümüze taşıyan, otelimiz (Artuklu Kervansarayı) 'da ...   2. GÜN  01 MAYIS CUMARTESİ   Otelimizde alacağımız sabah kahvaltısının ardından Mardin '30 km güneydoğusunda bulunan Yukarı Mezopotamya 'nın Efes' i kabul edilen, en ünlü, tarihi şehri Dara Harabeleri ne gidiyoruz. Burayı gezdikten sonra, Suriye ile sıfır noktasında bulunan Nusaybin'e gidiyoruz. Sonrasında, Nusaybin Midyat arasında bulunan, bir tatil beldesini andıran, yeşilliklerin arasında buz gibi suların içinde, Beyaz Su da yapacağımız mangal keyfi ardından Midyat'a hareket ediyoruz. Midyat 'ın en güzel evlerinden biri olan Konukevi ni geziyoruz binlerce yıldır Süryani ve ustaların elinden çıkan Telkari Sanatının en güzel örneklerini görmek ve arzu edenlerin alışveriş yapma olanağı bulabileceği, Gümüşçüler çarşısında verilecek serbest zaman sonrası akşam yemeği ve konaklama Midyat (GRAND ESTEL )**** OTELDE ...     3. GÜN  02 MAYIS PAZAR   Sabah kahvaltımızın ardından, Ne zaman kurulduğu kesin olarak bilinmeyen ancak dünya medeniyetlerine ışık tutan, insanın ilk Yerleşik hayata geçtiği Mezopotamya nın ilk ve en önemli yerleşim merkezlerinden olan Hasankeyf'e hareket ediyoruz. Hasankeyf gezimizin ardından ise, tarihi bir dokuya sahip, Mardin'in şirin ilçelerinden biri olan Savur'a gidiyoruz. Dağ yamacına kurulu hükümran konumu ve binalarda ki taş işçiliğinin mükemmelliği ile dikkat çeken Savur 'da Türkerler Konağı'nda Öğle yemeğimizi alıp, gezimizi tamamladıktan sonra, bir Süryani köyü olan Dereiçi (Kıllıt) köyüne gidiyoruz. Bizi büyüleyecek olan bu köyde ki, nakış gibi İşlenmiş taş Yapıları gördükten sonra, Diyarbakır'a hareket ediyoruz. Panoramik Diyarbakır turu sonrası tarihi Hasanpaşa Hanı'nda alacağımız çok keyifli akşam kahvaltısından sonra 20.30'da kalkacak olan uçağımıza binmek üzere Diyarbakır Havaalanına gidiyoruz.Anadolu jet uçağı ile Ankara aktarmalı Trabzon'a varış sonrası gece saat 02.00  sizleri evleriniz önünde aklımız ve yüreğimiz buralarda kalarak tekrar buluşmak üzere diyerek gezimize son veriyoruz .           ÜCRETE DAHİL HİZMETLER       ·        VIP araçla yapılacak olan transferler ve Gezi ·        Mardin 'de 1 gece YP konaklama (S Class) ·        Midyat 'da 1 gece YP konaklama (**** Otel) ·        Selim Amca Restoran da alınacak Öğle yemeği (kaburga menü) ·        Beyaz Su da yapılacak mangal keyfi ·        Savur Türkerler Konağı 'nda alınacak Öğle Yemeği ·        Tarihi Hasanpaşa Hanında alınacak çok özel Akşam Kahvaltısı ·        Profesyonel Rehberlik Hizmeti         TUR ÜCRETİ: 55O TL
Tarih : 11.03.2010